Natuur

De Natuur in ons zelf en om ons heen.

 

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Het Himalaya gebergte in Nepal

Door ons menselijk bewustzijn zijn wij in staat om processen bij onszelf te veranderen. Deze evolutie maakt ons verschillend dan het rijk van flora en fauna, maar niet meer waard. Wij zijn met elkaar verbonden, sterker nog…de mens is in haar evolutie afhankelijk van dat wat flora en fauna ons biedt. Door hier respectvol mee om te gaan kunnen wij de meerwaarde gaan zien van De Natuur in relatie tot ons bestaan op deze materiële wereld. Een wereld die de mogelijkheid geeft aan vele zichtbare en niet waarneembare elementen om ons heen (denk aan ultraviolet of geluid wat wel aantoonbaar gemaakt kan worden, maar voor ons mensen niet zichtbaar is).

.

Ons materiële leven heeft verschillende communicatiesignalen om ons lichaam zich bewust te doen worden van ontmoetingen; verschillende manieren van pijnprikkels, herinneringen, emoties. Ons lichaam is in staat om zichtbare en niet zichtbare materie te ‘vertalen’ naar een beleving. We kunnen ons lichaam zien als een transformator/katalysator voor signalen van energie. Wij zijn in staat om deze energie in ons lichaam vast te houden: dit materialiseren kan een obstakel (of zelfs pijn) veroorzaken, en ook weer lost te laten door ons zelf Natuurlijk Herstellend Vermogen.

In de natuur zijn er heel veel verschillende vormen van energetisch bestaan. De meeste van hen zijn niet-materieel en anderen hebben het vermogen te materialiseren. Sommige energieën doen zich aan ons voor in sjamanistische vorm. Andere energieën willen verborgen blijven en verkiezen er voor om niet met ons te communiceren via de materiële wereld. Vele namen worden gegeven aan deze bestaansvormen, maar echte namen kunnen alleen gevonden worden als je in contact kunt komen met een van hen.
.

De materiële natuur leert ons hoe we verwant zijn, de geestelijke natuur geeft ons antwoorden op vragen die we moeten vinden. Natuur zoals wij die kennen bestaat niet naast ons, wij leven in haar. Wij zijn onderdeel van de natuur. Wij zijn als de stenen, planten en dieren. Natuur bestaat in ieder van ons op deze Aarde in de elementen: aarde, water, vuur, lucht/hout, ether-hemel/metaal. Dit is ons materieel leven.

 

NATUUR WADDEN

 

Comments are closed.