Meditatie

Jij bent een individu omdat de andere (individu) bestaat.

 .

IN HET KORT

Meditatie is een manier van reflectie. Door meditatie kun je alles verzamelen wat je wilt weten en wat je wilt zijn.

Het is een moment waarin je bewust kiest voor de rust in je lichaam en de rust in je geest. Zij versterkt je materiële en immateriële leven. Het doel van mediteren is door afstand te nemen van onze dagelijkse bedrijvigheid en tot rust te komen, ook in onze gedachten, om in verbinding te komen door onze ziel met andere spirituele dimensies. Hierdoor kan inzicht verworven worden of een hoger doel van verlichting worden nagestreefd.

 

MEDITATIE

Leren MediterenMensen die mediteren zitten daarom graag op een rustige plek die zij hier speciaal voor hebben ingericht. In een ritueel worden vaak bepaalde handelingen uitgevoerd, maar deze zijn niet noodzakelijk om te mediteren. Wel brengen zij ons lichaam in een bepaalde gemoedstoestand waarin herkenning een belangrijke factor is.

Meditatie kan in veel verschillende vormen worden toegepast. Ieder op zich leiden zij tot een eigen niveau waar inzicht vergaard kan worden. Het leren hoe men tot een hoger niveau kan doorgroeien of kan ‘communiceren’ met een energie van een hoger niveau behoort tot deze techniek.

Via de resonantie die meditatie in ons lichaam teweeg brengt leggen wij verbinding met het universele en kunnen zo de pure energie transformeren via ons lichaam. Ons lichaam fungeert als een transformator van de ziel in het contact met het universele. Mediteren begint met te leren hoe het voelt om in meditatie te zijn. Een goede leermeester is nodig om antwoord te geven op uw ervaringen en u technieken te geven om tot hogere niveaus door te dringen.

LEREN OM TE MEDITEREN BEGINT BIJ TE ERVAREN HOE HET VOELT OM IN MEDITATIE TE ZIJN

Door meditatie kan een persoonlijk contact met het universele worden gecreëerd. Via deze bron kun je alles verzamelen wat je wilt weten en wat je wilt zijn. In Mantra Shakti baseren wij ons op meditatie, zowel in onze praktijk met healing als in onze persoonlijke verbondenheid. Door voortdurend met dit gedachtegoed bezig te zijn verzamelen wij kennis die ons materiële leven op aarde weerspiegelt.

MANTRA SHAKTIMeditatie is het moment waarop je die twee werelden bij elkaar brengt; verzamelen van begeleiding uit het universele door middel van ons materiële lichaam. Om te kunnen slagen op een hoger niveau van meditatie is voor ons lichaam training nodig om deze reizen te maken. Onze cellen leren de informatie te ontvangen en deze hogere trilling aan te gaan. Onze geest vertroebelt niet door emoties. Onze zoektocht is respectvol en waardig in ons bestaan. Wij zijn hierin een leermeester naar ons zelf.

Iedereen kan zijn eigen spirituele kennis vinden door zijn of haar zuivere verbinding. Hiervoor kunnen technieken aangeleerd worden om het lichaam te ondersteunen en onze mentale toestand van de geest te begrijpen (of te herkennen). Er zijn veel verschillende technieken; waaronder beweging en ademhalingsoefeningen. Laxman zal je begeleiden op je pad tot de tijd dat je zelfstandig door kunt gaan om waarheden te verzamelen via meditatie.

> Leren mediteren kun je doen bij Laxman, lees meer over Pray and Practise het leerlingentraject.
INZICHTEN VERWERVEN DIE HELPEN ANDEREN TE BEGELEIDEN

Door meditatie kan inzicht verworven worden over de toedracht van iets en een verzoek tot verlichting (als in genezing) geïnitieerd worden. 

LICHAMELIJK

Tijdens onze meditatie voelen wij de vernieuwde vibratie door ons lichaam gaan kan als een trans ervaren worden. In deze meditatieve trans brengen wij tot op cel niveau genezing en transformatie in het fysieke lichaam en de energetische lichamen. Zo kan er tijdens een sessie verlichting van fysieke pijnen ervaren worden. Ieder heeft zijn eigen verbinding met het Universele. Als hier door de meditatie geen banden op gelegd worden en ieder in zijn eigen vrijheid verbonden wordt wij de verbindende kracht ervaren.

GEESTELIJK

Wij reflecteren op elkaar om de verschillen te begrijpen en leren zo de mogelijkheden. Daarom kan het individuele leven bestaan. We creëren samen als individuen en vormen daardoor een groep. Als wij ons realiseren dat de natuur bestaat in zijn eigen balans, dan kunnen in ons leven alleen proberen om onze beste persoonlijke prestaties te leveren. Daardoor creëren wij een positieve reflectie op onze omgeving. Onze omgeving zal reageren op de rimpeling die wij in gang hebben gezet. Zij (de natuur) zal hierin reageren op haar eigen wijze, met haar eigen capaciteit. 

SPIRITUEEL

In de hogere niveau’s van meditatie ontmoeten wij gidsen waarmee wij een contact aan kunnen gaan. Mantra’s ondersteunen deze verbinding met energetische gidsen en leermeesters. Rituelen en omgangsvormen uit het Sjamanisme kunnen een ware leerling-meester verbinding realiseren. Zo hebben alle drie de aspecten in Nepal hun eigen specialisaties; Saddhu’s die zich richten op meditatie, Priesters die de mantra’s en de Veda’s kennen, de Sjamanen reizen, verbinden en verbreken in de materiële en immateriële wereld.
.

.‘Door te zijn wie je werkelijk bent word je weerspiegeld in het kosmische.
Wij krijgen het inzicht om hier en nu in het fysieke te zijn, gewoon puur bewustzijn.’

.Meditatie

MEDITATIES VOOR GROEPEN KUNNEN GEGEVEN WORDEN IN:

~ Vipashyana meditatie
~ Stilte meditatie
~ Geleide meditatie
~ Mantra meditatie
~ Tika meditatie
~ Licht meditatie
~ Water meditatie
~ Rijst meditatie
~ Steen meditatie
~ Drum meditatie
~ Mantra Healing meditatie

 

Privacy en Disclaimer

Comments are closed.