Trommel laten maken

Drum uit Nepal

Een Trommel uit Nepal maken wij naar de tradities zoals deze in de berggebieden van Nepal nog steeds worden gebruikt.
.

IN HET KORT

Trommel laten maken De Trommel, of Drum zoals Laxman deze maakt wordt gebruikt door de sjamanen uit een gebied in de bergen. In Nepal is sjamanisme spring levend van de Terrai tegen de Indiase grens tot hoog in het Himalaya gebergte. Er zijn verschillende groeperingen met verschillende tradities en ook verschillende spirit teachers. 

De trommels zijn volledig handgemaakt. Wij maken de houten cirkels (de klankkasten), bevestigen de handgemaakte phurba (handvat) uit Nepal die allemaal in afbeelding en grootte van elkaar verschillen, zegenen de drum, en sluiten de drum aan beide zijden met dikke geitenhuid die wij bij de groothandel bestellen.

.

Trommel laten makenDoordat wij het klankkast van de drum zelf maken hebben wij deze zo weten te verbeteren dat de trommel heel licht, super sterken en makkelijk hanteerbaar is. De huiden kunt u eventueel zelf in spanning bijstellen voor het geluid. Het komt voor dat iedere huis zijn eigen geluid heeft, dan krijgt de drum een unieke twee klanken geluid (dit weten wij nooit van te voren). Iedere drum heeft iets unieks. Je kunt zien dat ze met de hand gemaakt zijn. Het gaat ons om de energetische verbinding die met de drum wordt aangegaan, je hoeft bij ons geen super perfect muziek instrument te verwachten.
.

VASTHOUDEN

De Drum of trommel kun je vasthouden aan de Phurba als je staat of als je zit de Phurba op je been of op de grond laten rusten.

DIAMETER EN GEWICHT 

De Drum heeft een diameter van 45 cm (doorsnee). De Phurba steekt hier wel uit.
Het gewicht is …volgt

DUBBELE HUID

Doordat zij de drum aan beide zijden sluit ontstaat er een binnenruimte. Sjamanen uit Nepal gebruiken deze binnenruimte om energie mee te vangen, tijdens een healing of een trans ritueel.
Een dubbele huid werkt ook meteen als schild. Tijdens een healing of trans ritueel kan één van de huiden scheuren door de krachtige energie van de tegenstander. Een healing of bescherming kan dan voortgezet worden omdat er nog een tweede huid is waarop gedrumd kan worden.

DE PHURBA

Ook wel de sjamanen dolk genoemd is bevestigd aan het hout van de cirkel van de drum. De drum wordt op deze wijze vastgehouden, als een soort handvat. Toch schuilt er meer in de phurba; de sjamanen gebruiken haar als wapen in een healing. Met de punt gericht brengen zij de energie uit hun drum daar waar zij het naartoe willen sturen.

EEN GEKROMDE DRUM STOK

Door de bocht in de drumstok kun je gemakkelijk in een staande of zittende positie de drommel bespelen. Deze traditionele Nepalese drumstok komt bij de drum.

PRIJS

De Drum kost €350,- incl. btw en drumstok en daar geeft Laxman ook nog 15 minuten een demonstratie bij in zijn praktijk.

BESTELLEN

Neem met ons contact op en dan kunnen wij zien hoe snel wij een Drum voor jou kunnen maken. Wij hebben geen kant en klare trommels op voorraad. Per opdracht maken wij er één. > contactformulier

 .

Privacy en Disclaimer

Comments are closed.