Trauma

Spirituele steun en begeleiding bij Trauma en Post-traumatische ervaringen

>

IN HET KORT

  • Een mens maakt veel mee in het leven. Sommige ervaringen raken ons dieper dan anderen. Gebeurtenissen die op een later tijdstip terug in onze gedachten komen. Belevenissen die wij met ons meedragen. Tijd heelt, maar kan niet alles genezen.
  • In onze praktijk Mantra Shakti ontmoeten wij veel verschillende mensen, met al evenveel vragen. De meeste behandelen wij in onze praktijk aan huis, voor sommigen moeten wij naar hun toekomen. Waar en hoe wij onze sessie kunnen geven heeft te maken met de vraag en de mogelijkheden van de omgeving.
  • Steeds meer zien wij erkenning in de behoefte naar spirituele behandeling naast een medisch traject. Laten wij elkaar aanvullen en vanuit beider expertises bijdragen aan het wel-zijn van de individu.
  • Wij bieden voor zij die open staan voor het spirituele en willen werken aan verwerking van een traumatische ervaring begeleiding aan middels onze persoonlijke kennis en ervaring in spirituele behandelingen.

 

SAMEN IN HET PROCES: medische en of psychische indicatie


trauma verwerking bij Mantra ShaktiBent u in behandeling van medische e/o psychische specialisten/begeleiders of denkt u eraan deze te willen starten? Dan maken wij graag eerst kennis met uw specialist. Het is belangrijk dat uw traject voorspoedig verloopt. Uw specialist kent uw medisch dossier en kan op basis van hun kennis en ervaring van u een goede inschatting maken van de veranderingen die u mogelijk te wachten staan.

Voor ons is het ook prettig om onze ervaringen terug te kunnen geven aan iemand die u goed kent. Wij kunnen dan tijdens en na uw sessie uitleg geven over wat er is gebeurt. Wij zouden heel graag de behandelaar of een ander vertrouwenspersoon zelf bij uw sessie aanwezig willen hebben.

Dit is ook voor u fijn, want er is altijd iemand bij u om een inschatting te maken hoe het met u tijdens de sessie gaat. Na de sessie kunt u dan samen nabespreken over wat er is gebeurt. Het is heel prettig om iemand om u heen te hebben die weet wat er in u omgaat en extra begrip heeft voor het proces wat in gang is gezet.

Voor een sessie met een gespecialiseerd begeleider en ook mogelijk op een (gesloten) locatie vragen wij een afgesproken bedrag gebaseerd op een inschatting van verwachte uren (waaronder ook de voorbereiding met de specialist en reiskosten). Per sessie stemmen wij de kosten met u af. Het traject geeft zich vorm aan de hand van uw reactie op ons energetisch werk. Het kan goed mogelijk zijn dat u erg moe of meer geëmotioneerd bent na de sessie. Door de tijd heeft u mogelijk een andere kijk op de buitenwereld. Door de sessie krijgt u een sterke reflectie te verwerken wat erg intensief is. Wij adviseren een ruime tijd tussen meerdere sessies in om uw lichaam en geest de tijd te geven alle informatie te verwerken en tot een nieuwe tussen-balans te komen. 

INFORMEER UZELF: je bent niet alleen

TraumaHet kan zijn dat een van uw ouders, partner of beste vriend u een voorstel heeft gedaan om een kennismakingssessie met ons te doen. Wij hopen dat u de tijd heeft even rond te kijken op onze website. Er staat een heleboel informatie op. U hoeft niet alles te lezen, maar wellicht zijn er stukjes die u interessant vindt en er vragen over wilt stellen. Wij hopen dat u iemand bij u heeft die samen met u op weg kan gaan en steun kan bieden tijdens én ook na uw sessie bij Mantra Shakti. Samen naar huis rijden is erg aangenaam.


VERWACHTINGEN: stapje voor stapje

Bij ons thuis verwelkomen wij iedereen in ons woonhuis. De praktijk bevind zich in onze achtertuin. In de woonkamer kunnen wij op een gezellige en informele manier kennismaken, een kopje thee drinken en vragen wij u ook ons Cliënten Registratieformulier in te vullen. Hierop staat ook een vraag of u onder behandeling bent en of u onze disclaimer en algemene voorwaarden accepteert. Wij zijn niet aangesloten bij een zorgverzekeraar die uw kosten vergoed. Wij werken uit kennis en kunde van overleveringen uit Nepal en onze persoonlijke ervaring. Wij hebben ons niet toegelegd op het behalen van een certificaat of nevenactiviteiten die erkend worden door vastgestelde regelgevingen. Hopelijk heeft u begrip voor onze keuze en visie.

Kunnen wij u niet of maar gedeeltelijk ondersteunen (afgaande van uw eigen verwachtingen), dan geven wij dit na de eerste kennismakingssessie duidelijk aan. Sommige zaken hebben hun eigen reden waarom zij zo zijn. Andere trauma’s hebben dusdanig veel indruk achtergelaten op uw lichaam fysieke dat er zich (zichtbare) klachten voordoen die niet meer (volledig) geheeld kunnen worden. Door inzicht te krijgen in uw proces hopen wij dat u berusting vindt en zelf in balans komt met het leven dat u wél kunt hebben.


DE IMPACT VAN  DE ENERGIE IN ONS LEVEN: het is niet altijd wat het lijkt
Positief/Wit:

Breekt u bijvoorbeeld een arm of komt u bepaalde voedingswaarden tekort, dan is het lichaam in bijna alle gevallen in staat om dit zelf te herstellen. U gebruikt uw eigen genezende kracht en ondersteunt dit met extra positieve energie uit de natuur/hulpmiddelen. In dit geval kunnen wij uw helpen uw zelf helende vermogen te stimuleren.

Je zult zien dat als je zelf goed in je vel zit dit een positieve uitstraling heeft op je omgeving. Als wij gebruik maken van de goede dingen die wij doen en die voorbijkomen in ons leven, dan groeien wij. Dit geeft ons positieve voeding aan onze omgeving en zo groeien wij verder. In het positieve ben je zelf sterk en wil je je geluk wat je ervaart met anderen delen. Als wij trouw blijven aan ons hart en goed willen invoelen in dat waar wij onderdeel van zijn, ons respect tonen aan dat wat ons al het goeds heeft gebracht, dan geeft positieve energie voorspoed en tevredenheid in onze levens.

> lees meer over Natuurlijk Herstellend Vermogen op onze pagina.

Zomers en Winters:

Soms zit het allemaal even tegen en lijkt uit balans. Kijkende naar de balans in de natuur zoals de zomers en winters zich voortdurend afwisselen en daarmee iets afsluiten en klaarmaken voor een volgende fase (het blad sterft af van de boom en eenmaal op de grond gevallen dient het weer als voeding)
Benut ieder fase! Zo geven wij recht aan het moment waarin wij zijn en werken wij aan de toekomst; wie zaait zal oogsten…daarvoor moeten wij wel éérst onze akkers voorbereiden en zorg dragen voor het groeiende gewas. En dat wat wij achterlaten komt nooit precies zo hetzelfde terug, maar anders ook de tijd is voorbij gegaan en onze omgeving is ook veranderd. Zo kunnen wij door fases te gaan mee blijven bewegen met het proces wat zich om ons en in ons afspeelt.

Het Negatieve:

Negatief (of het Zwarte) zien wij persoonlijk niet als slecht.  Als wit goed is, moeten we ervoor waken dat we het niet té goed willen doen, alles beter en nooit goed genoeg. Alleen door het minder te doen komen we weer tot redelijkheid. Het negatieve houdt het positieve oprecht en waakt over onverschilligheid en zelfverrijking. Het negatieve beschermt ons tegen schadelijke kanten door ons te alarmeren, een reactie bij ons teweeg te brengen waardoor wij ons in veiligheid brengen.

Negatieve energie kan ons gaan overheersen op onze zwakheden, onze mindere kanten en ons aanzetten tot iets waar we anders niet voor zouden kiezen, maar noodgedwongen doen. Je komt van de regen in de drup of bent deelgenoot van het leed/misdaad van een ander. Die persoon zou dan wel eens last kunnen hebben van een verstoorde balans door invloeden van teveel negatieve energie. Zijn wij gevoelig voor de energie van andere mensen, gebouwen of bepaalde plekken dan kan het goed zijn dat jij in je sensitiviteit iets aanvoelt wat er daar aanwezig is.

Velen van ons pikken dit op, door dat wat wij meemaken in onszelf te ervaren (je voelt het als ware van binnen). Zo nemen wij letterlijk iets in ons op. Dit kleine zaadje kan gaan groeien. Negatieve energie voedt zichzelf door meer negativiteit naar zich toe te trekken. Het heeft de macht om iets te creëren waardoor er andere zaken ook uit balans raken. Eerst een kleinigheidje, maar uiteindelijk gaat het op veel vlakken niet goed en heeft het zelfs invloed op jouw relatie met anderen en je voorwaarden om prettig te kunnen leven.

Het Positieve:

Negatieve en positieve energie bestaan op zich. Wij komen ze tegen in de wetenschap, de natuur en in ons handelen. Energie kan ook ontstaan door een gebeurtenis. Door aandacht te besteden aan die gebeurtenis en die energie (meestal ervaren wij dit als gevoel/meetbaar in super kleine deeltjes) kunnen wij vasthouden. Door er aandacht aan te besteden kan iets groeien. En zo kan in onze ogen onopgemerkt negatieve energie ons uit balans brengen, terwijl wij positieve energie aannemen als vanzelfsprekend.

Maar vanzelfsprekend is niet om de kapers langs de weg van dit witte lichtje uit de buurt te houden. Het kost ons heel wat inzet om bij het positieve te blijven en niet te gaan dwalen. Het positieve heeft op zich niet veel ten doel dan bij te willen dragen aan het ‘beter worden’. Reflectie, wijsheid, behoudendheid, aandacht, tijd en ruimte geeft een plek voor het positieve en het witte om te blijven bestaan. Zij helpt je je weg te toetsen en daagt je uit om in het reine te komen.

Maar hoe sterfelijk en materieel deze Aarde planeet is, hoe toepasselijk onze weg in vallen en opstaan.

HET VERLOOP VAN HET GENEZINGSPROCES: door doen ervaren

Het is niet altijd door ons te achterhalen waar en wie de oorzaak of veroorzaker van een probleem-indicatie is.
> meer leest u bij Werkwijze en Bereidwilligheid.

Heeft u een specifieke vraag of opmerking?
Laxman verstaat wel de Nederlandse taal maar spreekt deze niet volledig.
Zijn vrouw Liedewij is meestal wel beschikbaar om u dan te woord te staan.

Contact gegevens

Mantra Shakti Laxman Liedewij

Privacy en Disclaimer

Comments are closed.