Referentie

Een korte auto-biografie voor zij die iets meer over ons willen weten.

Laxman komt uit Nepal, Liedewij uit Nederland. In ons gezinsleven, persoonlijke ontwikkelingen én onze kennisoverdracht laten wij de kruisbestuiving van Oost en West door elkaar heen vloeien. We gebruiken de ene cultuur soms iets meer en voor iets anders weer de andere zienswijze. In onze verschillende culturele achtergronden (van maatschappelijk, religieuze, spirituele belevenissen tot persoonlijke kwaliteiten) zien wij een aanvulling in het vormgeven van ons gezamenlijk leven.

Laxman groeide op in het boeren leven van het binnenland op de voet van het Himalaya gebergte van Nepal.
Liedewij woonde haar hele jeugd in Breda-Nederland, maar speelde het liefste in de bossen.

Laxman studeerde af als wiskunde en economiedocent en zetten daarna zijn eigen basisschool op als directeur over 500 leerlingen.
Liedewij koos voor de richting van kunstacademie (‘s) en werkte daarna als zelfstandig kunstenaar nadat ze terug kwam van ontwikkelingswerk in Afrika.

Samen met zijn tweelingbroer Saddhu Ram, ontdekte Laxman vanaf jonge jaren de energetische werelden van meditatie en healing; zoals in hun cultuur sterk gepraktiseerd wordt.
Liedewij beleefde haar eigen wereld, en vond na (heel)veel zoeken de spirituele tweeling op haar weg in Utrecht.

Die eerste ontmoeting volgde zich snel op in een huwelijk in zowel Nederland (in een Mariakapelletje) als in een Hindoestaans huwelijks ritueel in Nepal. Dat dit een bijzondere tijd was is niet in een enkele zin te bevatten, bij deze.

Liedewij koos voor een baan met meer financiële zekerheid voor het opbouwen van een gezinsleven in Nederland. Huis, praktijk en stichting werden opgezet. Daarna volgden onze kinderen en een neef uit Nepal die 4 jaar bij ons inwoonde. Een waardevolle intensieve tijd.

7 Jaar lang runde wij Mantra Shakti, Laxman als therapeut en Liedewij altijd paraat in de vliegende keep-houding achter pc, vergadering en bereidt voor extra uitleg. We gaven individuele begeleiding in eigen praktijk aan huis, je kon ons vinden op beurzen, festivals, lezingen, groepsmeditaties, in het buitenland en gaven meerdere cursussen per jaar, wierven geld voor de ontwikkelingswerkzaamheden in Nepal en organiseerde een eigen festival met gelijkgezinden. Liedewij stapte over van de commerciële baan omdat Mantra Shakti en de stichting zoveel aandacht vroegen, dat mag duidelijk zijn. Overigens, dat uit die commerciële baan stappen was een lang gekoesterde wens, die Liedewij naast praktische en cognitieve vaardigheden ook lichamelijke uitputting opleverde.

Alle kennis uit ervaringen hebben wij in ons rugzakje gestopt en de ballast die wij niet meer willen dragen losgelaten. Toen kwam er weer tijd en overzicht. Laxman richt zich nu op individuele klanten. Liedewij kreeg tijd om haar langgekoesterde roeping met planten in vervulling te laten gaan en studeert nu Natuurgeneeskunde in Arnhem. Haar jaren lange praktijk ervaring en kennis over de krachten van Moeder Natuur zijn een waardevolle aanvulling binnen Mantra Shakti. Zodra haar certificaat op zak is worden haar sessie, die daar onder vallen, ook aftrekbaar bij de zorgverzekeraar.
Ons leven heeft alle facetten van dat wat wij waardevol vinden. 
Op weg zijn met een gezin betekend altijd overwegen welk facet in je gezondheid het ‘been voor is’ zodat het anderen je ‘steunbeen’ kan zijn en later in een nieuwe stap weer voorop kan gaan. Met een waarnemende blik op weg, zien wij onze toekomst tegemoet.

Daar waar wij elkaar ontmoeten maken wij nieuwe verbindingen,

Verschillen zullen rijkdommen worden.

 

referentie Mantra Shaktigeschreven door Liedewij op 9 april 2017
waarschijnlijk met hier en daar een spelfout…aangezien dit als dislecticus niet mijn sterkste kant is. Dus lees je iets geks op onze website -die ik geschreven heb-, dan hoor ik het graag via een mailtje. Bedankt alvast!

 

Comments are closed.